Racefiets kopen? Wij helpen je verder! - Rijwielsporthuis Ad van Overveld
Blog

Racefiets kopen? Wij helpen je verder!

05-07-2019 - geschreven door: Cindy van Overveld

Wil jij deze zomer een racefiets kopen en er lekker op uit trekken? Wij hebben dé racefiets voor jou en stellen jouw fiets perfect af!

We hebben net een razend spannende Giro achter de rug en de Tour de France is net begonnen. Gaat het bij jou ook alweer kriebelen om de weg op te gaan en een stukje te koersen? Of je nu een ervaren renner bent of er impulsief op uit wilt trekken, Rijwielsporthuis Ad van Overveld heeft alle kennis in huis om jou te helpen met het kopen van de ideale racefiets!

Welke racefiets past bij jou?

Bij het kopen van een racefiets moet je met een aantal dingen rekening houden. Je doet er goed aan om je van tevoren te laten inlichten. Een racefiets is namelijk niet zomaar een fiets met standaard opties. De versnellingen, banden, remmen, het frame en crankstel hebben onder andere allemaal invloed op de resultaten die je boekt op de weg, in het bos of in de bergen.

racefiets kopen giant

De meeste racefietsen of wielrenfietsen zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium of carbon. Hoe lichter de fiets, des te harder je over de weg vliegt. Ook voor de recreatieve renner zijn er steeds meer lichtgewicht en gestroomlijnde racefietsen voor een leuke prijs. Daarnaast is het comfort iets om rekening mee te houden. Zo zijn er racefietsen die stabiliteit bieden voor verschillende ondergronden. Wel zo fijn als je hard wilt gaan op de weg, maar ook een kasseistrook die plotseling opduikt.

Het verschil in prijs zit hem ook nog in de kleinere details. Je hebt bijvoorbeeld drie verschillende cranckstellen. De een is meer geschikt voor de beginner en de ander juist voor de ervaren renner. Daarnaast heeft het cranckstel weer invloed op je snelheid én is het essentieel om van te voren te bepalen op welke ondergrond je meestal rijdt. Geen paniek. Deze overload aan informatie kunnen wij in jip-en-janneketaal aan je uitleggen. Loop gewoon eens binnen in onze showroom in Zegge.

racefiets kopen cranckstel trappers

Racefietsen voor iedereen

Rijwielsporthuis Ad van Overveld is al meer dan 75 jaar specialist in racefietsen. Sport zit hem letterlijk in de naam. Wij weten als geen ander hoe leuk koersen kan zijn. Wij snappen dan ook dat jij in de zomer staat te springen om er ook op uit te trekken. Gelukkig hebben wij racefietsen voor iedereen. Van groot tot klein en van beginner tot professional. Wij stellen jouw racefiets zelfs helemaal op maat af en bieden jarenlange topservice.

Ook voor jouw budget hebben wij de perfecte racefiets. Wij hebben racefietsen en wielrenfietsen tussen de 700 euro en 8.000 euro. Op basis van jouw niveau, gebruiksfrequentie en overige wensen kiezen we samen de racefiets die bij jou past. Bij Rijwielsporthuis Ad van Overveld race je altijd tevreden de winkel uit!

Racefiets kopen showroom

Heb jij ook hulp nodig bij het kopen van een racefiets of wielrenfiets? Loop gezellig binnen in onze showroom of neem contact met ons op.