Veilig de winter in met de juiste tips en fietsaccessoires - Rijwielsporthuis Ad van Overveld
Blog

Veilig de winter in met de juiste tips en fietsaccessoires

09-10-2020 - geschreven door: Cindy van Overveld

De dagen worden korter en het weer wordt wisselvalliger. Het najaar is definitief begonnen en de winter staat alweer voor de deur. Dat betekent extra goed opletten als je de weg op gaat. Vooral voor fietsers is het belangrijk dat je extra gefocust bent op de weg, maar ook dat je goed zichtbaar bent. Hoe je dat doet? Wij helpen je graag met deze tips en fietsaccessoires om veilig de winter in te gaan!  

Jouw (elektrische) fiets direct helemaal winterklaar laten maken of alvast klaarstomen voor het voorjaar? Maak direct een afspraak in onze werkplaats!

Focus op de weg

Het is te allen tijde belangrijk dat je als fietser zelf goed gefocust bent op de weg. Of je nu naar je werk of naar school fietst, of dit najaar de mountainbike weer uit de schuur haalt. Met wisselvallig weer, een glad wegdek en slecht verlichte wegen ligt gevaar al snel op de loer.

Wil je toch jouw fietsroute van tevoren uitstippelen? Maak dan gebruik van een Garmin GPS-fietscomputer. Deze slimme apparaten zijn speciaal ontwikkeld voor gebruiksgemak op de fiets, waarbij je je goed kunt blijven focussen op de weg. Bovendien kunnen deze fietscomputers tegen een stootje en zijn ze perfect geschikt voor mountainbikers en wielrenners. Toch liever gebruik maken van je eigen smartphone met navigatie? Kies dan voor een telefoonhouder op het stuur. Zo rij je altijd handsfree!

Ben je de trotse eigenaar van een E-bike of wil je gewoon extra gefocust zijn met je reguliere fiets? Overweeg dan om een spiegel te installeren op je fiets. Zo heb je altijd zicht op wat er voor je gebeurt, maar ook wat er zich achter je afspeelt. Deze speciale spiegels kun je eenvoudig monteren op je eigen fiets.

Fietsaccessoires winter spiegel

Safety first, juist in de winter!

In de winter is het belangrijk dat je jezelf goed beschermd. Wij hebben altijd wel een leuke aanbieding om de kou tegen te gaan, zoals thermoshirts, beenwarmers en speciale sokken van het merk BBB voor een speciale combi-prijs. Vraag ernaar in onze showroom!

Maar ook voor preventieve bescherming, zoals tegen vallen, kun je bij Rijwielsporthuis Ad van Overveld terecht. In Nederland is er nog altijd geen helmplicht, maar vooral fietsers die hoge snelheden halen, adviseren wij altijd een goede helm te gebruiken. Voor mountainbikers spreekt dit voor zich, maar ook mensen met een E-bike of gewone fiets moeten zich bewust zijn van welke schade een goede helm kan voorkomen. Er zijn speciale sporthelmen die de aerodynamica op de fiets ten goede komen, maar ook helmen voor de gewone en elektrische fiets, met bijvoorbeeld ingebouwde verlichting voor extra zichtbaarheid. Laat je dus altijd goed adviseren over de juiste helm voor jouw fietsdoel!

Fietsaccessoires winter helm met verlichting

Zichtbaar voor andere weggebruikers

Heel belangrijk in de winter is je zichtbaarheid. Zelfs overdag kan het grijs en grauw zijn en moet je overal op voorbereid zijn. De nummer 1 tip is natuurlijk goed verlichting. Buiten het feit dat dit verplicht is, is het ook gewoon heel belangrijk voor jouw veiligheid en de veiligheid van anderen. Check dus altijd voordat je vertrekt of je verlichting nog werkt. Is dit niet het geval? Er zijn veel verschillende soorten universele fietslampen voor elk type fietser. Laat je daarom eens adviseren over welke verlichting jij nodig hebt. 

Fietsaccessoires winter verlichting

Wil je letterlijk en figuurlijk shinen op de weg? Zorg dan voor extra zichtbaarheid door middel van fluoriderende en/of reflecterende kleding of bijvoorbeeld een veiligheidsvestje. Zelfs een paar extra reflectoren op de fiets kunnen het verschil maken.

Tot slot adviseren wij in te winter om gebruik te maken van een fietsbril. Dit is echt niet iets voor alleen sportfietsers. Ook recreatieve fietsers en forenzen kunnen hier veel profijt van hebben. Niet zo zeer om zichtbaar te zijn, maar om zelf goed zicht te hebben. Wij hebben verschillende fietsbrillen die juist inspelen op de weersomstandigheden in de winter. En je kunt ze allemaal zelf uitproberen in de showroom!

Fietsaccessoires winter fietsbril

Veilig de winter in met Rijwielsporthuis Ad Van Overveld

Als het om fietsen gaat, ben je bij Rijwielsporthuis Ad van Overveld al bijna 90 jaar aan het juiste adres. In onze showroom met werkplaats in Zegge kunnen wij je alles vertellen over fietsen, fietsaccessoires en hebben wij de beste tips om veilig de weg op te gaan. Wij kunnen je helpen met alle bovengenoemde tips en accessoires dankzij ons ruime assortiment, kennis en ervaring. Natuurlijk kunnen wij ook jouw fiets of e-bike helemaal winterklaar maken. Neem contact op voor de mogelijkheden en maak direct een afspraak of kom gezellig langs!

Van 19 oktober tot en met 4 november zijn wij gesloten in verband met vakantie. Daarna ben je natuurlijk weer van harte welkom in onze winkel!